Spring til indhold

Hvad er en silkedyne?

Silkedyne

Hvad er forskellen på en silkedyne og en almindelig dundyne? En silkedyne er en dyne, der er lavet helt eller delvist af silke. Det kan fx være en dyne med et dynevår (fyld) af silke og et bolster (det, der omslutter fyldet) af bomuld. En ægte silkedyne er en dyne, hvor såvel dynevår som bolster er lavet af 100 % silke. En silkedyne er en helt anden type dyne, der føles meget anderledes, end en almindelig dundyne. En dundyne består typisk af dun fra gæs eller ænder i et bomuldsbolster.

Der er mange gode fordele ved at vælge en ægte silkedyne – og så er der også nogle punkter, man skal være opmærksom på, når man overvejer at købe en dyne i silke. Det er ikke en dyne for alle, men det er en dyne, som mange bliver helt afhængige af, når de først har oplevet følelsen af at sove i ren silke. Nedenfor har vi oplistet de vigtigste fordele og ulemper ved en ægte silkedyne i 100% silke. For nemheds skyld har vi valgt at sammenligne en silkedyne med en almindelig dundyne, som de fleste kender i forvejen.

Hvad er fordelene ved en silkedyne?

  • En ægte silkedyne er temperaturregulerende. Det betyder, at man i en silkedyne holder en behagelig og naturlig kropstemperatur året rundt. Man bliver ikke for varm om sommeren, eller for kold om vinteren.
  • En ægte silkedyne er fugtregulerende. I modsætning til dun, så holder silke ikke på fugt, men frigiver den. Det betyder, at den fugt, vi naturligt afgiver om natten effektivt borttransporteres, så sovemiljøet forbliver tørt og behageligt.
  • Følelsen af silke mod huden er usammenlignelig. En silkedyne føles helt anderledes end en almindelig dundyne. Det gør den, fordi den er lettere, blødere og har en helt særlig evne til at lune. Den smyger sig om kroppen på en helt vidunderlig måde – nogen beskriver følelsen som “at sove i flødeskum”.
  • En ægte silkedyne bidrager – som nævnt i de 2 første punkter – til et tørt sovemiljø. Husstøvmider trives ikke i et tørt sovemiljø.
  • Silke bevarer den naturlige fugt i hud og hår, når man sover. Det betyder, at din hud og dit hår vil takke dig for at sove i ren silke! Bomuld har derimod en udtørrende effekt på hud og hår.


Hos House of Silk forhandler vi en dyne i 100% silke i bedste kvalitet – køb den her.

Hvad er ulemperne ved en dyne i ren silke?

  • En ægte silkedyne er en relativ tynd og flad dyne i forhold til en dundyne. Den minder således mere om en sommerdyne i tykkelsen – også selvom silkedynen er en helårsdyne. Det betyder, at hvis man godt kan lide den fluffede effekt ved en dundyne, så kan en silkedyne tage lidt tid at vænne sig til, da fornemmelsen er anderledes.
  • En ægte silkedyne kan ikke vaskes. Vask ødelægger simpelthen det delikate silkefyld indeni silkedynen. I stedet kan du med fordel lufte din silkedyne jævnligt.
  • Hvis du vælger at kombinere din silkedyne med silkesengetøj, skal du være opmærksom på, at skift af sengetøj vil tage lidt længere tid. Det skyldes, at både silkedyne og silkesengetøj er meget glat, så dynen vil have en tendens til at rutsje rundt i betrækket. Derfor er det nødvendigt at fæstne dynen i betrækket ved hjælp af 4-8 bindebånd.
  • En ægte silkedyne er dyrere at købe, end en almindelig dundyne.
Hvad er en silke dyne?