Spring til indhold
Tilbud

Silkedyne – helårsdyne

2.249,25kr.2.324,25kr.

En silkedyne fra House of Silk er en helårsdyne lidt ud over det sædvanlige. Denne silkedyne består af 100 % morbærsilke. Fyldet består af ultratynde råsilkelag, der udtrækkes ved håndkraft efter gammel kinesisk tradition. Oplev følelsen af suveræn komfort og velvære med en silkedyne i markedets absolut bedste kvalitet.

  • Bolster: 100% silke, 16 momme
  • Fyld: 100% silke, ca. 535 gram pr. m2
  • Testet fri for kemikalier: OEKO-TEX STANDARD 100

OBS! En silkedyne kan ikke vaskes, da det ødelægger silkefyldet indeni.

Varenummer (SKU): N/A Kategori:

En dyne ideel til det danske klima

En silkedyne fra House of Silk egner sig fortræffeligt til det omskiftelige danske vejr. Det gør den, fordi silke er et naturmateriale, der virker temperaturregulerende, og derfor egner sig til både varme og kolde nætter. Silkevægten på 535 gram pr. m2 er en optimal vægt til en helårsdyne i Danmark – hverken for varm om sommeren eller for kold om vinteren.

Om natten, når vi sover, har vi brug for at kunne ånde og komme af med sved. Her er en silkedyne en helt genial løsning, da silke effektivt borttransporterer fugt. Derfor er en silkedyne yderst velegnet til personer, der sveder meget om natten. En yderligere fordel er, at husstøvmider ikke trives i et tørt sovemiljø. En silkedyne er langt mere åndbar end en dundyne. Du vil opleve en behagelig og naturlig kropstemperatur året rundt i en silkedyne.

Læs mere om, hvad en silkedyne er her.

En silkedyne i bedste kvalitet

At fremstille en ægte silkedyne af højeste kvalitet kræver både teknik og viden, da silke er et udfordrende materiale at arbejde med. Det er således nemmere at fremstille en dyne i fx silke og bomuld, end en dyne i 100 % silke. Men ønsker man det fulde udbytte af silkens gode egenskaber, skal man vælge en dyne i ren silke.

Denne silkedyne består af 100 % silke. Fyldet er fremstillet efter traditionel kinesisk metode, hvor flere hundrede ultratynde råsilkelag udtrækkes til “dynestørrelse” ved håndkraft og lægges ovenpå hinanden. Dette fyld er dejlig lunt og luftigt og fordeler sig ensartet i dynen, i modsætning til fx silkeflis, der har en tendens til at klumpe sig sammen. Et autentisk dynehåndværk er din garanti for en kvalitetsdyne, hvor man får fuldt udbytte af silkens vidunderlige fordele.

At fremstille en ægte silkedyne ved håndkraft er et håndværk, der den dag i dag kun praktiseres i Kina. Først renses og blødgøres kokonerne i kogende vand uden nogle former for kemikalier. Herefter udtrækkes cirka 7 dobbeltkokoner (kokoner med 2 eller flere silkelarver) ved håndkraft, indtil silken har opnået den ønskede “dynestørrelse”. Der skal flere hundreder af disse papirtynde silkelag til for at lave fyldet til én helårsdyne. I alt bruges cirka 4.000 kokoner til fremstilling af blot en enkelt dyne!

Endelig hæftes fyldet nænsomt fast til dynebolsteret med tråd, så det ligger stabilt. Bolsteret, der omslutter fyldet, er fremstillet i 16 momme vævet morbærsilke. Denne mommekvalitet er den optimale tæthed/vægt, når man ønsker at udnytte silkens temperatur- og fugtregulerende egenskaber maksimalt.

Dynen er certificeret OKEO-TEX standard 100, hvilket betyder, at den er testet 100 % fri for skadelige kemikalier. Denne certificering er i praksis den højest mulige standard for silkedyner produceret i Kina.

En dyne med et gennemtænkt design

Silke er et meget blødt og glat materiale og derfor er det vigtigt at forhindre, at silkedynen kommer til at ligge og rutsje rundt inden i silkedynebetrækket. Måden man forhindrer dette på er ved at fæstne dynen indvendigt i betrækket. Dette er helt almindeligt og nødvendigt, når man har med en silkedyne og et silkedynebetræk at gøre.

Denne dyne har ikke blot 4 stropper – som er det almindeligste – men 8 stropper: 1 i hvert hjørne og 1 midt på hver langside. Dette design er naturligvis i overensstemmelse med vores silkedynebetræk, der har 8 indvendige bindebånd til samme formål. Dette design sikrer størst mulig stabilitet og dynen vil stadig ligge godt i betrækket, selvom 1 eller 2 af bindebåndene skulle løsne sig ved brug.

Det er naturligvis muligt at benytte et almindeligt bomuldsdynebetræk til en silkedyne, hvis man ønsker det. Men vi anbefaler at kombinere vores silkedyne med vores dejlige silkesengetøj – den ultimative oplevelse af velvære!

En silkedyne fylder ikke lige så meget som en almindelig dundyne. En silkedyne er nemlig mindre “fluffet”, hvilket nogen mennesker synes er lidt ærgerligt, da de godt kan lide fornemmelsen af en tyk dyne. Men en silkedyne er til gengæld helt fantastisk lun og luftig og smyger sig på vidunderlig vis om kroppen. Der er mange som, når de først har prøvet en silkedyne, synes, at en bomuldsdyne kradser!

En silkedyne er velegnet til alle mennesker, herunder også allergikere, særlig sensitive og mennesker, der oplever uro, angst eller blot har svært ved at falde i søvn. Din hud og dit hår vil også takke dig for at sove i silke!

Silkedynen leveres i en elegant og funktionel dynepose i bomuldssatin, fx velegnet til at transportere dynen med i sommerhus.

Størrelse

,