Spring til indhold

Silkedyne – helårsdyne

2.999,00kr.3.099,00kr.

Håndlavet silkedyne i 100% silke til helårsbrug. Denne enkeltdyne findes i størrelserne 140 x 200 cm og 140 x 220 cm.

 • Bolster: 100% silke (16 momme)
 • Fyld: 100% silke – ca. 535 gram pr. m2
 • 8 stropper til at fæstne silkesengetøjet: 1 strop i hvert hjørne og 1 midt på hver side af dynen
 • Silkedynen er OEKO-TEX STANDARD 100-certificeret og dermed fri for skadelige stoffer
 • Stofpose i bomuldssatin medfølger til skånsom transport af dynen, fx til sommerhus
Varenummer (SKU): N/A Kategori:

Det unikke ved vores helårs silkedyne er, at den består af 100 % silke. Det betyder, at både fyld og bolster er i 100 % ren silke. At lave en ægte silkedyne kræver en helt særlig teknik og viden, da silke er et blødt, glat og sart materiale, der kan være udfordrende at arbejde med. Silkefyldet i vores dyne består af flere hundrede ultratynde silkelag, der trækkes ud ved håndkraft. Netop denne dyneteknik findes den dag i dag kun i Kina. At sove i en silkedyne, der udelukkende består af silke, giver den fuldendte oplevelse af komfort, velvære og en god nattesøvn – især når den kombineres med sengetøj i 100% silke.

At sove i ren silke er med til at sikre dig en optimal nattesøvn på grund af silkens mange fordelagtige egenskaber. Oplev kvalitetssøvn hver nat med en ægte silkedyne! Når man først har prøvet at sove i en silkedyne, er der ingen vej tilbage.

Derfor skal du købe en silkedyne fra House of Silk:

 1. Du får en dyne i rene naturmaterialer, der er OKEO-TEX certificeret og dermed testet 100 % fri for kemikalier.
 2. Du får en silkedyne med 100 % silkefyld og 100 % silkebolster. Dynefyldet er udtrukket ved håndkraft, hvilket er et særligt traditionelt håndværk, der kun findes i Kina. Det er mere krævende at fremstille en dyne i 100 % silke – men kvaliteten taler for sig selv.
 3. Du får et funktionelt design med hele 8 stropper på dynen, hvortil dynebetrækket fæstnes. De fleste silkedyner har kun 4 stropper, men dynen har en tendens til hurtigt at rive sig løs ved denne løsning og “rode rundt” inde i betrækket. Vores design med 8 stropper sikrer, at selvom 1 eller 2 bindebånd i dynebetrækket skulle løsne sig, når dynen er i brug, bliver dynen stadig holdt på plads.
 4. Du får en dyne, der egner sig fortræffeligt til det omskiftelige nordiske klima. Den klarer sig også rigtig godt ved høj luftfugtighed, som vi ofte oplever om sommeren i Danmark. Grunden til dette er, at en silkedyne effektivt borttransporterer den fugt, som kroppen frigiver i løbet af natten og medvirker til et tørt og behageligt sovemiljø. Derfor er en silkedyne også velegnet til dig, der sveder om natten. Derudover trives husstøvmider og skimmelsvampe ikke i et tørt sovemiljø! En silkedyne har en unik ventilation og ånder langt bedre end fx en dundyne og føles sval om sommeren og lun om vinteren. Du vil med andre ord opleve en behagelig og naturlig kropstemperatur året rundt i en silkedyne.
 5. Det er ikke til at komme udenom – en silkedyne er følelsen af den ultimative luksus. Silke smyger sig om kroppen på en helt særlig lun og skøn måde. Har man først prøvet at sove i ren silke, så er der ingen vej tilbage. Blødheden mod huden, den glatte og let kølige fornemmelse, når man lægger sig i dynen og den behagelige og karakteristiske lune som kun en silkedyne har – det skal opleves!
 6. Direkte fra silkefarmen til soveværelset – fuld gennemsigtighed i vores produktionskæde og ingen fordyrende mellemled for vores kunder. Vi handler direkte med vores betroede samarbejdspartner i Kina, der både har egen morbærplantage, silkeavl og produktionsanlæg. Herved er de i stand til at håndtere hele processen fra start til slut.

Hvordan laver man en dyne i 100 % silke?

Fremstillingen af silke blev opfundet i Kina for cirka 5000 år siden. Den dag i dag er kineserne stadig førende, når det kommer til silkeavl og silkeproduktion. Den mest eftertragtede råsilke kommer fra Kina – hovedsagligt fra silkedistrikterne Suzhou og Hanzhou vest for Shanghai. Kineserne er stadig førende, når det kommer til fremstillingen af silkedyner af høj kvalitet.

Silkeavlen foregår på stort set samme måde i dag som for flere tusind år siden. Larverne fra silkesommerfuglen Bombyx Mori – der egentlig er en natsværmer – spinder de ultratynde og fine hvide silketråde, som bliver brugt i silkeproduktion. Silkelarverne har en glubende appetit og forøger deres vægt 6000 gange i løbet af de cirka 6 uger de tilbringer som larve. De spiser udelukkende friskhakkede morbærblade – derfor er det nødvendigt at have store områder med morbærplantager for at kunne bespise silkelarverne. Larverne begynder efter cirka 4 uger at spinde en fin silkekokon, der består af en silketråd på 3-4000 meter. Det tager dem et par døgn at spinde kokonen.

Silketråden virker umiddelbart fin og skrøbelig, men i virkeligheden er silke et langt stærkere materiale, end man skulle tro. Til produktion af silkedyner bruges ofte dobbelte kokoner, hvor der er 2 eller flere larver i hver kokon. Larverne fjernes og kokonerne renses og blødgøres i kogende vand uden nogle former for kemikalier. Herefter trækkes cirka 7 dobbeltkokoner udover først en mindre og herefter en større bøjle. Til 1 kg dynefyld bruges der cirka 4000 dobbeltkokoner. Med hænderne trækkes silken ud i dynestørrelse og således opbygges silkedynens fyld lag for lag. Hver dyne består af flere hundrede tynde lag, der sikrer stabilitet og holdbarhed. Til slut monteres silkefyldet i et bolster – ligeledes i 100 % ægte silke.

OBS! En silkedyne kan ikke vaskes – det ødelægger simpelthen silkefyldet indeni.

Endnu flere fordele ved vores silkedyne:

God til dig, der lider af hjemve, uro i kroppen, svært ved at falde i søvn, følelser som angst, frygtsomhed og ensomhed, svært ved at falde til ro om aftenen.

Dyneposen er velegnet til at transportere dynen med til fx sommerhus eller overnatning hos andre. Bonus: En silkedyne fylder ikke ligeså meget som en almindelig dundyne.

Størrelse

,